September 2019 / WAGENINGEN

Op 17 september jl. vond de onthulling plaats van het monument ter herdenking van de slachtoffers van het bombardement op de woonwijk Sahara in Wageningen, 75 jaar geleden. Voorafgaand aan de operatie Market Garden voerde de geallieerden een bombardement uit dat verkeerd terecht kwam. Het monument is een zwerfkei uit Scandinavie waarin met verdiepte letters de eerste regels van een krantebericht uit 1945, dat destijds verscheen in de Wageningse Courant, gehakt en ingeverfd zijn.

https://www.gelderlander.nl/wageningen/het-vergissingsbombardement-op-de-wageningse-sahara-wordt-nu-nooit-meer-vergeten~a19e2876/

 

September 2019 / Cursus portretboetseren in klei

In september start de cursus portretboetseren in klei. Ervaring is niet nodig, wel zin en rust om anders te gaan leren kijken om je vervolgens te verbazen over wat je allemaal kunt zien aan verschillende verhoudingen in een gezicht. Je handen leren in klei te vertalen wat je ogen zien. Je werkt aan de hand van foto’s van je eigen model.  

De toegepaste methode is de rotatietechniek. Deze techniek leert je alle vormen te vertalen in bolvormen of in daarvan afgeleide vormen. Na de eerste grove opzet breng je in de loop van de cursus steeds meer details aan in je portret. Met de rotatietechniek onder de knie heb je gedegen gereedschap in handen om je eigen artistieke stijl en persoonlijke uitdrukkingsvorm verder te ontwikkelen.

Tijdens de curus word je begeleid door Toon Rijkers. De maximale groepsgrootte is zes personen, er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Er is ook gelegenheid om je eigen model eenmaal uit te nodigen zodat je ook naar levend voorbeeld kunt werken en eventuele aanpassingen kunt doen.

Voor nadere informatie e/o opgeven voor deelname: info@toonrijkers.nl

Start:           medio september 2019

Cursusduur:   12 wekelijks vaste avonden, i.o.o. af te spreken, van 19.30–22.00 uur

Cursusgeld:   € 290,- , inclusief alle materiaalkosten.

Adres:          Nude 54-G, 6702 DN, Wageningen

 

2019 / OSSENDRECHT: Onthulling van de bronzen os op de Markt op 10 februari jl. door de wethouder samen met de carnavalsstichting d'Ossekoppe en enkele raadsleden van de gemeente Ossendrecht.

https://omroepbrabant.nl/nieuws/2933892/Bronzen-os-weer-terug-op-zijn-sokkel-in-Ossendrecht-maar-deze-keer-extra-goed-vastgezet

 

 

 

 

 

 

 

 

Toon Rijkers